Er is een wereld voor ons opengegaan


In een oude melkfabriek aan de Annerweg 35 in het Drentse dorpje Anloo is al tientallen jaren de ambachtelijke horecaslagerij ABZ Anloo gevestigd. ABZ Anloo is een echt familiebedrijf met meer dan twintig werknemers. Bianca Bos, echtgenote van directeur Erwin Bos, is verantwoordelijk voor de administratie. “Wij leveren onze kwaliteitsproducten voornamelijk aan horecabedrijven. Ook runnen wij een winkel, de Moalderij. Hier verkopen we Drentse streekproducten en cadeauartikelen aan particulieren. Sinds 2000 werken we met UNIT4 Multivers omdat we een enorme diversiteit aan producten maken die goed geadministreerd moeten worden.


> Digitale assistent

In 2012 heeft ABZ Anloo een nieuw weegsysteem voor de slagerij aangeschaft. De wens was om de data rechtstreeks in Multivers in te lezen. Het ontbrak de onderneming echter aan kennis en kunde om de noodzakelijke koppelingen aan te brengen. “Via onze nieuwe accountant Sabanoord zijn we in contact gekomen met Bas Emmens van [NH] automatiseringsdiensten. Hij heeft het nieuwe weegsysteem perfect gekoppeld aan UNIT4 Multivers. Op zijn advies hebben we sinds kort Taskmanager geïnstalleerd, de digitale assistent die ons verder helpt bij de professionalisering van de bedrijfsvoering.”

 

> Meer grip

Bianca is lovend over Taskmanager. “Ik vind het een geweldige tool! Het gemak, het overzicht en vooral de vele mogelijkheden. Er is een wereld voor ons open gegaan. Tot nu toe gebruikten we slechts een klein gedeelte van het UNIT4 Multivers softwarepakket. Met Taskmanager snijden we nieuwe functionaliteiten aan. Zo hebben we meer grip op debiteurenbeheer waarbij de Taskmanager automatisch digitaal factureert en aanmaningen verstuurt als de betalingstermijn is overschreden. Voorheen deden we dit handmatig en tussen de bedrijven door.”
 

> Efficiënter en effectiever werken

ABZ Anloo heeft geen rechtstreeks contact met UNIDIS. Dit verloopt via UNIDIS partner NH automatiseringsdiensten. Bianca Bos: “Met UNIDIS heeft hij een professioneel bedrijf achter zich die gespecialiseerd is in UNIT4 Multivers. Dat geeft ons veel vertrouwen.” Volop vertrouwen heeft de Drentse ambachtelijke horecaslagerij ook in Taskmanager, benadrukt Bianca. “We willen de tool zoveel mogelijk benutten. Bijvoorbeeld voor automatische incasso’s, relatiebeheer, offertes en rapportages. Met één druk op de knop verschijnt straks alle gewenste managementinformatie zoals de actuele voorraad, openstaande posten en verhouding crediteuren-debiteuren. Hierdoor kunnen we nog efficiënter en effectiever werken.”
 

ABZ Anloo | Annerweg 35, 9467 PB Anloo |0592 - 271 530 | abz-anloo.nl

arrowUp

Terug naar boven